Bomboane pe bețigașe

Просто&Вкусно - Deserturi - Bomboane pe bețigașe

Ingrediente

1 blat de pandișpan

1 cutie lapte condensat

1 ciocolată albă sau neagră (la dorință)

Bețigașe de lemn

Fărâmituri pentru decor 

 

Metodă de preparare

1

Coacem un pandișpan după orice rețetă care vă este comodă, pe înțeles. Lăsați să se răcească. Mărunțim pandișpanul.

2

Adăugăm laptele condensat și amestecăm până la omogenizare. Amestecul nu trebuie să fie prea slab.

3

Luăm o cantitate nu prea mare de fărâmituri de pandișpan, modelăm o gogoașă și o punem pe suprafața de lucru. Modelăm un număr anumit de bomboane.

4

Topim o cantitate nu prea mare de ciocolata. Înmuiem vârful bețigașului în ciocolata topită și înfigem, apoi, bețigașul pe centrul bomboanelor.

5

Bomboanele pe bețigașe se dau la rece (în congelator) pentru 20 minute. Topim ciocolata. Scoatem bomboanele din congelator. Le înmuiem pe rând, una câte una în ciocolata topită, ca să se acopere uniform cu glazură. La dorință, le presărăm cu fărâmituri pentru decor, care se folosește la cozonaci.

6

De bețigașe legăm câte o fundiță și putem pleca cu inima împăca în ospeție.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii