Cvas

Просто&Вкусно - Băuturi - Cvas

Ingrediente

300 g de pâine neagră

280 g de zahăr

10 g drojdie uscată

4 l de apă

150 g de stafide

Metodă de preparare

1

Image Se pregătesc toate ingredientele necesare. Pâinea se taie în bucăți arbitrare și se rumenește în cuptor.

2

Image Într-un castron separat se amestecă zahărul, drojdia, stafidele și pâinea.

3

Image Se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă timp de 2-3 ore să se răcească bine. Apoi la masa obținută se mai adaugă puțin zahăr.

4

Image După ce lichidul se va fermenta, se strecoară printr-un tifon, se adaugă din nou un pic de drojdie și zahăr. Se lasă să se fermenteze minimum 8-10 ore. Cînd cvasul va fi gata, încă odată se strecoară bine printr-un tifon, pentru ca reziduul să rămână pe fund. Cvasul strecurat se toarnă în vase curate și se răcește.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Băuturi




Comentarii

Похожие статьи