Coliva

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Coliva

Ingrediente

500 g grâu purificat

4 lg de miere

250 g nuci

4 lg de zahăr

1 lg  cacao  neagră

Mac și dulceață de cireșe albe pentru decorare.

Metodă de preparare

1

După înmuiere, apa se scurge și se toarnă alta curată și se fierbe grâul timp de 30-40 minute după ce a dat în fiert.

2

Cînd grâul este gata, se scurge apa, se pune într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă toată apa rămasă.

3

Cînd grâul este gata, se scurge apa, se pune într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă toată apa rămasă.

4

Nucile se mărunțesc. Mierea se amestecă cu zahăr.

5

Apoi se amestecă grâul aproape uscat cu amestecul de zahăr, nuci și cacao.

6

Masa obținută se aranjează frumos în farfurie, scu ajutorul unei linguri se dă o formă a unei tarte rotunde.

7

După care se decorează cu mac și cu dulceața de cireșe albe.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii