Metodă de preparare
Spălăm și curățim ciupercile, le îndepărtăm piciorușele. Coacem ardeii grași în rolă, îi punem într-o sacoșă, apoi îi curățim de coajă și semințe și îi tăiem în 4-5 fîșii lungi.
Tăiem dovlecelul inele, le ungem cu ulei și le coacem pe grill sau pe tigaie pînă se rumenesc.
Amestecăm uleiul, sarea, piperul și usturoiul zdrobit. Ungem ciupercile cu compoziția obținută.
Le prăjim cîte 3 minute pe fiecare parte. Punem pe fiecare pălărie de ciupercă cîte o bucată de mozzarella și mai prăjim 1 minut ca să se încălzească puțin brînza, avem grijă să nu curgă.
Adăugăm sucul de lămîie în sosul pesto, ungem cu el chiflele încălzite, așternem frunza de salată, dovleceii, ciupercile, ardeii grași și ruccola. Acoperim cu cealaltă jumătate de chiflă. Servim vedzhiburgerul fierbinte.