Coșulețe cu înghețată și zmeură

Просто&Вкусно - Deserturi - Coșulețe cu înghețată și zmeură

Ingrediente

Pentru coșulețe:

3 foi aluat Filo

2 ling. sirop de miere

Pentru umplutură:

200 ml plombir

150 gr zmeură proaspătă

Ciocolată, mentă și pudră de zahăr, opțional 

Metodă de preparare

1

Separăm foile de aluat Filo. Fiecare foaie se unge cu sirop de miere (dizolvăm o linguriță de miere în 2 linguri de apă). Porționăm în 6 pătrate egale.

2

Întoarcem un pahar de 200 gr cu gura în jos și punem deasupra câte 3 pătrate. Ne străduim să le suprapunem în așa fel încât unghiurile să formeze o steluță. Apoi întoarcem paharul cu foile de aluat în jos, în formă pentru muffins. Apăsăm un pic paharul și-l scoatem. Îndreptăm ”Petalele” coșulețelor direct în formă. Formăm în acest mod toate coșulețele.

3

Coșulețele se coc 5-7 minute la rola preîncălzită până la 180 grade C. Când sunt gata coapte, le lăsăm să se răcească.

4

În coșulețele răcite, punem câte 2-3 bile de înghețată, ornăm cu zmeură proaspătă iar deasupra presărăm cu pudră de zahăr.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи