Cozonac pascal

Просто&Вкусно - Master class - Cozonac pascal

Ingrediente

250ml lapte

10g drojdie uscată

700g făină

250g zahăr

30g smîntînă

50g unt

4 ouă (4 gălbenușuri și 3 albușuri)

1 pachețel de zahăr vanilat

Coaja rasă a ½ lămîie

1/3 linguriță sare

Caise uscate, stafide

Nuci

Metodă de preparare

1

Image Încălzim 210ml de lapte cu 50g de unt pînă dă în clocot. Cînd începe a fierbe laptele adăugăm 50g făină și amestecăm rapid. Trebuie să obținem o compoziție densă și omogenă.

2

Image Pregătim drojdia: adăugăm drojdia în 40ml de lapte călduț cu 5g de zahăr. Lăsăm 10 minute într-un loc călduț. Între timp aluatul fiert se va răci, iar drojdiile se vor umfla.

3

Image Le amestecăm și acoperim aluatul cu peliculă alimentară și îl lăsăm la cald să crească circca 1 oră.

4

Image Batem gălbenușurile cu sare, apoi adăugăm 110g de zahăr și mai amestecăm odată.

5

Image Adăugăm apoi zahărul vanilat și coaja rasă de lămîie sau portocală.

6

Image Amestecăm maiaua cu jumătate din compoziția de ou.

7

Image Adăugăm 100g de făină cernută, amestecăm bine și lăsăm la cald încă 1 oră.

8

Image În aluatul crescut adăugăm ouăle rămase amestecate cu smîntînă. Amestecăm aluatul bine.

9

Image Adăugăm treptat făina. Cînd aluatul va deveni dens, îl scoatem pe masa presărată cu făină.Adăugăm făina rămasă peste aluat și îl frămîntăm pînă nu se va mai lipi de mîini și va deveni mult mai dens. Frămîntăm aluatul cu puțină făină circca 30 minute.

10

Image Apoi adăugăm în aluat unt moale. În final, trebuie să obținem un aluat elastic și moale, care nu se lipește de mîini și nici de masă.

11

Image Batem albușurile cu 110g zahăr pînă obținem o spumă densă. Le adăugăm în aluat, mai adăugăm făină și frămîntăm bine aluatul. Punem aluatul obținut într-un bol, îl acoperim cu peliculă alimentară și îl lăsăm să crească la cald.

12

Image Frămîntăm aluatul crescut. Adăugăm în aluat fructele uscate și nucile tăiate mărunt. Important să se distribuie uniform în aluat.

13

Image Împărțim în porții aluatul gata.

14

Image Ungem formele de copt cu unt și le tapetăm cu făină. Umplem 1/3 din formă cu aluat, le acoperim și le lăsăm la cald să crească.

15

Încingem rola la 180oC. Coacem cozonacii 20-40 minute, depinde de mărimea lor. Îi testăm cu o scobitoare. Lăsăm cozonacii să se răcească, apoi îi glazurăm la dorință.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи