Cozonac cu nuci caju şi glazură de ciocolată

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Cozonac cu nuci caju şi glazură de ciocolată

Ingrediente

3 pahare făină

0.5 pahar zahăr

0.75 pahar lapte

1 pachet (11 gr.) drojdie uscată

4 ouă

150 gr. unt

1 linguriță curcuma

1 linguriță zahăr vanilat

coaja rasă de la 1 lămâie

1 pahar  fructe confiate

 0, 75 pahar de nuci caju coapte

un praf de sare

100 gr. zahăr pudră

100 gr. ciocolată

1 lingură unt 

Metodă de preparare

1

Pulberea de curcuma se amestecă cu 2 linguri de apă fierbinte. Se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă 1 linguriţă de zahăr şi 2 linguri de făină. Lăsaţi pentru 30 de minute, până când amestecul se face spumă. Nucile se toacă mărunt cu un cuţit.

2

Se separă de la un ou gălbenuşul de albuș. Gălbenușul și 3 ouă se bat cu zahăr într-un bol mare. Treptat se adaugă 1 pahar făină și se omogenizează. Apoi se pune untul moale la temperatura camerei, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, sarea și amestecul de curcuma. Amestecați compoziția până la omogenizare. Adăugați drojdia, 1,5 pahare de făină şi se amestecă aluatul până când are o bună consistență. Acoperiţi vasul şi puneți-l într-un loc cald pentru 1,5 ore. Apoi frământați bine aluatul și îl lăsați din nou pentru 1-1,5 ore să dospească

3

Ungeți forma de copt cu ulei, tapetați cu făină, acoperiți partea de jos cu foaie pergament. Adaugați restul de făină în aluat, fructele confiate și 2/3 din porția de nuci caju, frământăți aluatul cu mâinile înmuiate în unt.

4

Puneți aluatul în formă astfel, încât să umple 1/3 din volumul ei, şi îl lăsați într-un loc cald timp de 30 minute. Forma cu aluat se pune cu grijă în cuptoul încins şi se coace timp de 50-60 minute la o temperatură de 180 grade. Dacă cozonacul va începe prea repede să se rumenească, acoperiți-l cu o folie de aluminiu.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii