Tartă cu mandarine

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartă cu mandarine

Ingrediente

Pentru tartă:

3 mandarine

6 ouă

225g zahăr

250g făină de migdale (o putem amesteca cu făină obișnuită în cantități egale)

6g praf de copt

Pentru mandarinele în sirop:

2 mandarine

300g zahăr

1 pahar apă

Pentru glazură:

200g zahăr pudră

Sucul unei lămîi sau mandarine

Metodă de preparare

1

Turnăm apă peste mandarine și le fierbem timp de 2 ore. Le lăsăm să se răcească apoi le tăiem în jumătate, le îndepărtăm semințele și le transformăm într-un piure cu ajutorul blenderului.

2

Setăm rola la 180oC.

3

Așternem hîrtie de copt într-o tavă cu diametru 20cm.

4

Batem ouăle cu zahărul pînă se fac spumă albă. Adăugăm treptat făina și praful de copt. Amestecăm bine, apoi adăugăm piureul de mandarine.

5

Turnăm aluatul în tavă și îl coacem circca 60 minute. Dacă tarta se va rumeni foarte tare, trebuie să o acoperim cu folie de staniol. Verificăm dacă e gata cu un bețișor de lemn sau cu o scobitoare.

6

Mandarinele în sirop: tăiem mandarinele rondele. Punem zahăr și puțină apă într-o cratiță, apoi adăugăm mandarinele, le caramelizăm timp de 25 minute.

7

Pregătim glazura: amestecăm zahărul pudră cu sucul de lămîie.

8

Ungem tarta răcită cu glazură apoi o decorăm cu mandarine caramelizate.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii