Plăcintă cu dovleac şi mere

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Plăcintă cu dovleac şi mere

Ingrediente

Pentru aluat:

500 ml de apă caldă

1/2 cu de drojdie

Sare, zahăr – după gust

1-2 lg de ulei

Făină

Pentru umplutură:

500 g de dovleac

500 g de mere

200 g  de stafide albe

Zahăr după gust

Zahăr praf.

Metodă de preparare

1

În apa călduță se dizolvă drojdia, sarea și zahărul (după gust). Cînd apa se va răci se adaugă făină și se frământă aluatul (trebuie să fie moale).

2

Se taie dovleacul și merele în formă de cuburi. Separat se călește dovleacul și merele, adăugînd zahăr după gust. Stafidele se înmoaie în apă călduță. Cînd compoziția de fructe obținută se va răci se amestecă bine, și se adaugă în ea și stafidele umflate, încă odată se amestecă bine.

3

A 3\\\\\\\\4 din aluatul crescut se întinde o foaie și se așează într-o tavă, îndoind marginile. Foaia dată se acoperă cu umplutura de fructe astfel ca să fie netedă. Restul părții de aluat se întinde și se taie fâșii. Fâșiile se pun peste umplutura de fructe în parallel una cu alta. Deasupra se presară cu zahăr praf. Se coace la temperature de 180 de grade până se rumenește.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи