Metodă de preparare
În apa călduță se dizolvă drojdia, sarea și zahărul (după gust). Cînd apa se va răci se adaugă făină și se frământă aluatul (trebuie să fie moale).
Se taie dovleacul și merele în formă de cuburi. Separat se călește dovleacul și merele, adăugînd zahăr după gust. Stafidele se înmoaie în apă călduță. Cînd compoziția de fructe obținută se va răci se amestecă bine, și se adaugă în ea și stafidele umflate, încă odată se amestecă bine.
A 3\\\\\\\\4 din aluatul crescut se întinde o foaie și se așează într-o tavă, îndoind marginile. Foaia dată se acoperă cu umplutura de fructe astfel ca să fie netedă. Restul părții de aluat se întinde și se taie fâșii. Fâșiile se pun peste umplutura de fructe în parallel una cu alta. Deasupra se presară cu zahăr praf. Se coace la temperature de 180 de grade până se rumenește.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tartă "Самоцветы" sep 02, 2015
-
Blinele de dovleac iun 09, 2014
-
Tartă deschisă cu carne şi ou mai 23, 2014
-
Plăcintă de Loran cu somon, păstăi verzi și ciuperci iun 03, 2014
-
Bucătăria moldovenească cu Nata Albot aug 25, 2014



