Borş de post cu fasole

Просто&Вкусно - Supe - Borş de post cu fasole

Ingrediente

1,5 l apă sau bulion de legume

200 gr fasole albă (fiartă sau conservată)
1 sfeclă medie (fiartă sau coaptă în prealabil)

2 cartofi mari

100 gr varză proaspătă

1 ceapă

1 morcov

2-3 căţei usturoi

2 lg. pastă de tomate

1 lg. zeamă de lămâie

1 lg. zahăr

1 legătură pătrunjel

1 frunzuliţă de dafin

Ulei de floarea-soarelui

Metodă de preparare

1

Curăţim sfecla fiartă şi păstrăm o jumătate de sfeclă pentru înfrumuseţare. Cealaltă jumătate o dăm prin răzătoare cu găuri mari sau o feliem pai. Stropim sfecla cu suc de lămâie.

2

Tăiem pai morcovul, cartoful – cubuleţe nu prea mari, ceapa – semi rondele, tăiem subţire varza.

3

Încingem tigaia şi călim în ulei ceapa cu morcovul, până se înmoaie, 7-10 minute.

4

Dizolvăm pasta de tomate în 3 linguri de apă şi adăugăm această compoziţie la legume. Înăbuşim la foc mediu 5-7 minute.

5

Fierbem apa sau bulionul de legume, adăugăm cartofii şi 1-2 frunzuliţe de dafin. Fierbem la foc mic, circa 10 minute.

6

Pasăm în blender usturoiul, pătrunjelul, puţăn zahăr şi sare. Obţinem o pastă aromată.

7

Adăugăm în bulion sfecla rasă, ceapa şi morcovul călite, fasolea şi piperul negru. Potrivim de sare.

8

Adăugăm varza şi ţinem borşul la foc încă 5-7 minute. Adăugăm pasta (dressing-ul) picantă şi stingem focul. Lăsăm borşul să se „odihnească” încă vreo 15 minute, sub capac.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii