Rainbow cake

Просто&Вкусно - Torturi - Rainbow cake

Ingrediente

pentru blat:

1 ½  pah. faina

2 lingurite praf de cop

t¼ lingurita sare

110 g unt  (consistenta moale)

1 esenta de vanilie

190 ml lapte

1 pah. zahar

3 albusuri vopsea alimentara 7 culori ale curcubeului

merengo – crema

4 albusuri

200 g unt  (la temperature camerei)

½ lime stors (suc)  

Metodă de preparare

1

Cernem in prealabil faina si pune la incins cuptorul la 180 grade C. Amestecam faina, praful de copt si sarea.

2

Intr-un bol male, amestecam cu ajutorul unui mixer, untul President cu zaharul pana la omogenizarea compozitiei. Treptat adaugam albusurile si esenta de vanilie.

3

Amestecand continuu incorporam faina, dupa care adaugam si laptele. Omogenizam compozitia. Blatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte se amesteca cu vopseaua alimentara si se amesteca usor cu tel.

4

Formele de copt se tapeteaza cu hartie (taiaem cercuri in diametrul formelor) si se ung cu unt President. Turnam aluatul in formele de copt si le dam la cuptor pentru 15 minute. Cu ajutorul unui chibrit incercam daca tartele sunt gata.

5

Pana tartele se racesc, pregatim crema: albusurile si zaharul se pun intr-un vas pe foc mic. Amestecam continuu pana se topeste zaharul. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol cu boruri inalte si se bate cu mixerul la viteza mare, pana nu obtinem o compozitie alba, elastica.

6

Micsoram viteza mixerului pana la mediu si incorporam treptat in crema untul President, taiat cuburi. Dupa aceasta, marim viteza mixerului la maximum si prelungim sa batem cca 10 minute, pana obtinem o crema densa. Adaugam sucul de lime.

7

Tartele se ung cu crema obtinuta si se lasa la rece pentru cateva ore, sau cel mai bine pe noapte.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi




Comentarii