Gătim împreună cu Olga Stepanenco

Просто&Вкусно - Gătim împreună cu Olga Stepanenco

Gătim împreună cu Olga Stepanenco

Olga Stepanenco – PR&Project Manager Arutin Art Bureau, jurnalist, stilist și blogger http://oligastepanenco.com

 

Îți place să gătești, dacă da, ce gătești de obicei?

Cred că fiecare femeie gătește cu plăcere atunci cînd are dispoziție, nu cînd e obligată de soț sau de alte circumstanțe în familie. Eu nu gătesc ca un profesionist și nu știu pe de rost rețete din diferite țări, o urmăresc cîteodată pe Nica Beloțercovscaia și mă strădui să gătesc de 2 – 3 ori pe săptămînă. Ultima vreme mă inspir din rețetarul dumneavoastră “Colecția Prosto&Vcusno. 21 de cine”. Încă nu am dat greș!

 

Obișnuiești să gătești deserturi și de ce ai ales anume tiramisu de data asta?

Eu lucrez foarte mult și în bucătărie ajung foarte rar, doar atunci cînd doresc să mă relaxez. Tiramisu – este un desert ușor de preparat. Îl pregătești o dată și ajunge pe ceva timp. Cîndva , în cadrul emisiunii Dimineața la CTC, unul dintre invitații noștri a pregătit tiramisu, văzînd cît e de simplu, am realizat că chiar și eu, care sunt uneori neîndemnanică și nu tocmai o bucătăreasă iscusită, îmi voi uimi apropiații. Acum e cel mai iubit și așteptat desert în familia noastră, toți prietenii îl adoră.

 

Unde ai gustat cel mai gustos tiramisu?

Cel mai delicios tiramisu l-am gustat în Verona, în urmă cu cîțiva ani. Poate eram sub influența unui pahar de vin spumant, sau din cauză că ne-a fost servit chiar de către proprietarul localului, sau pentru că totul părea atît de simplu, delicios și ca acasă. Și acum îmi amintesc, o tavă imensă din care tiramisu se servea în farfurii obișnuite, era un fel de pizzerie, în care turiștii veneau să mănînce în pauzele dintre excursii. În orașul nostru îmi place tiramisu în localurile: Olivia, Mamico, Downtown. Acestea sunt cîteva locuri care mi-au trecut prin minte.

 

Preparatele cărei bucătării îți plac și care sunt slăbiciunile tale gastronomice?

Îmi place tot ce e gustos, nu sînt deloc alintată. Îmi place bucătăria japoneză, italiană, moldovenească. Prefer menta, busuiocul, oregano, ceapa, usturoiul – toate astea conferă preparatului un gust aparte. Sunt îndrăgostită de mîncarea bunicii și de cea pregătită de iubitul meu. De sigur, îmi plac și preparatele pregătite la foc deschis, sunt inegalabile.

 

Ai tabu-uri în ceea ce privește mîncarea?

Nu-mi plac alimentele grase, nu demult am renunțat la cinele tîrzii, la făinoase și dulciuri. Folosesc foarte puțină sare și piper atunci cînd gătesc. Evit ketcupul și maioneza. Ador sosul de soia și pe cel balsamic, dar mă controlez să nu fac exces. Nu sînt vegetariană, îmi place și carnea.

 

Ingredientele pentru 1kg de tiramisu:

 


800g bețișoare crocante pentru tiramisu (le puteți găsi în secția cruassanelor, napolitanelor și biscuiților)

8 ouă

1 pachețel cacao

500g frișcă 35% grăsime

500g cașcaval mascarpone

Puțin cognac

1 lng zahăr

6 pahare cafea

Cîteva picături de rom

 

Mod de preparare

 1. Batem gălbenușurile cu zahărul.

 


2.Batem deoparte frișca cu zahărul vanilat și cîteva picături de rom.

 

 

3. Amestecăm ambele compoziții și le batem împreună.

 


4.Turnăm puțin cognac la fundul farfurii.

 

 

5. Îmnuiem fiecare bețișor cu partea cea fără zahăr, în cafea rece și le așezăm pe farfurie.

 

 

6. Așternem un sloi de bețișoare, apoi un sloi de cremă. Continuăm în acest mod, în final obținem circca 3 sloiuri.

 

 

7. Presărăm deasupra praf de cacao, cu ajutorul unei site.

 

 

8. Lăsăm desertul pînă dimineață să se întrepătrundă.

 

Obținem un desert delicat și aromat. Vă urez poftă bună!

 

 

 


Tags

Похожие статьи

Comentarii