Picnicul de Vară revistei Prosto&Vkusno 2014

Просто&Вкусно - Picnicul de Vară revistei Prosto&Vkusno 2014

Picnicul de Vară revistei Prosto&Vkusno 2014

Duminica trecută, pe 20 iulie, a avut loc tradiționalul Picnic de Vară al primei reviste culinare din Rep. Moldova Prosto&Vkusno. Pe teritoriul confortabilului complex Skyland Camping&Resort sau adunat aproape cinci sute de persoane, care au ales să-și petreacă o seară însorită de vară la un picnic tradițional: mîncare gustoasă pregătită pe loc, în aer liber, cocktail-uri pe bază de vin spumant și limonade din citrice, muzică relaxantă de jazz, pături pe iarbă, workshop-uri culinare, o tigaie imensă cu paella și 50 de tarte pregătite de echipa revistei Prosto&Vkusno.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chiar la intrare era amplasat un mic cocktail bar, unde oaspeții își puteau crea propriul lor cocktail, pe bază de sucuri, fructe și vinuri spumante Podium. Ușoare, aromate, create în stilul celebrului Moscato d’Asti, vinurile spumante Podium au creat o stare de spirit caldă pe tot parcursul serii. Invitații au putut gusta și delicioasele vinuri Chi Vintage. Revigorantele, delicioasele vinuri albe și intensele, complexele vinuri roșii cu caracter Chi Vintage au devenit o completare perfectă la gustările și preparatele din carne servite la picnic.

 

 

 

 

 

 

 

În această seară caniculară, oaspeții s-au răcorit cu limonade din citrice pe bază de apă potabilă OM. Sub sloganul “Trăiește tînăr!” Compania OM a salvat de sete aproape cinci sute de invitați iar cozile formate la posturile de distribuire a limonadelor au fost interminabile pe tot parcursul evenimentului.

 

 

 

 

 

Probabil, cea mai populată zonă pe tot parcursul picnicului a fost zona grătarelor Big Green Egg, unde se pregătea carne selectă, oferită de sponsorul evenimentului – compania Meat House. Emanînd mirosuri demențiale pe tot teritoriul, aici se rumeneau delicioasele frigăruie, oaspeții așteptînd cu nerăbdare să se răsfețe cu gustul lor. Tot aici, nu departe de zona grătarelor, bucătarul șef al unui restaurant spaniol Rodrigo Alberto Fabregat pregătea o imensă paella din orezul Dalba.

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, oaspeții prezenți la eveniment au avut ocazia să petreacă un test-drive în cel mai nou automobil Porsche – Porsche Macan. Oportunitatea vizualizării și chiar a plimbării invitaților cu acest confortabil crossover a fost oferită de Porsche Center Moldova

 

 

 

 

 

Oaspeții Picnicului de Vară au avut ocazia să facă cunoștință cu produsele Companiei Casa Bio. Rețeaua de magazine specializate de bio-produse a prezentat o gamă largă de produse pentru întreaga familie.

 

 

 

 

Compania Orhei-Vit a avut grijă să creeze un program complex în zona amenajată pentru copii, clovni, aquagrim, figurine din baloane, baloane de săpun și de asemenea delicioasele sucuri Naturalis, care au încîntat copii de toate vîrstele.

 

 

 

Copii au fost distrați de animatorii centrului de dezvoltare Mary Poppins. De asemenea, pentru cei mici a fost creat un meniu special: crenvuște în lavaș de la Meat House, brînzele glazurate Big Lapik și un sortiment larg de fructe uscate și nuci marca Balance care sunt foarte benefice atît pentru copii cît și pentru maturi.

 

 

 

 

 

 

Îndrăgita cofetărie Crème de la Crème a organizat o adevărată sărbătoare pentru iubitorii de dulcișor: o cantitate imensă de prăjiturele cu frișcă și fructe a fost savurată de invitați, provocîndu-i să aștepte cu nerăbdare următoarea rundă de dulcișor și anume cele 50 de tarte care urmau să fie servite mai tîrziu.

 

 

 

În cadrul acestui picnic a avut loc un workshop culinar. Bucatele delicoase sunt ceea ce ne unește, mai ales în cazul cînd sunt pregătite rapid, simplu și între prietenii. Am rugat prietenii noștri să ne demonstreze, că a pregăti ceva cu propriile noastre mîini e ceva deosebit. Ei au fost ajutați în această misiune de electrocasnicele partenerilor noștri, Compania MGM. Prin urmare, bucătarii noștri voluntari Ludmila Zlatovcena, Olga Navakovski, Iana Dombrovskaia și Irina Lazarenko au pregătit două tipuri de bruschette și două tipuri de smoozie, care au fost împrăștiate într-o clipă printre invitați. Pentru rapiditatea, rezistența și măiestria pregătirii în condiții de teren, fetele au fost remunerate cu daruri drăguțe de la partenerii și sponsorii evenimentului: Compania Orhei-Vit, OM, Chi Vintage, Podium, Loial și Meat House.

 

 

 

 

Punctul culminant al serii a fost servirea tartelor, care au fost pregătite de echipa revistei Prosto&Vkusno, folosind zahărul Cinci Inimioare. Galettele cu vișine și caise, tartele cu căpșuni, tartele de ciocolată cu caise și tartele cu mascarpone și piersici au fost împărțite și savurate în cîteva minute după ce au fost servite. Iar cafetierele Lavazza au pregătit peste 500 de cești de cafea, care au fost servite împreună cu tartele.

 

 

 

 

Tot în cadrul acestui eveniment a fost organizată o acțiune de caritate pentru colectarea fondurilor pentru fundația “Dobroe Serdțe” (Inimă Bună) – toți doritorii au putut cumpăra bilete de loterie și participa la tombola cu premii valoroase oferite de partenerii și sponsorii evenimentului: compania Meat House, Orhei-Vit, OM, brandurile de vin Chi Vintage și Podium, distribuitorii oficiali în Rep.Moldova Schwarzkopf Professional compania Loial, corporația internațională Herbalife, marca Cinci Inimioare, distribuitorul grupului francez Luminarc compania Alir Comert, marca Revalid, clinica stomatologică BiDent, marca Vegetal Org, rețeaua de magazine specializate de bio-produse CASA BIO și Porsche Center Moldova. Fondurile din vînzarea biletelor vor fi utilizate la amenajarea camerelor de joacă pentru copii în spitale. În această seara sau strîns peste 22000 lei, de la oamenii cu suflet mare.

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

Nimeni nu a plecat acasă fără cadouri, pe lîngă cadourile oferite la tombolă toți invitații au primit mici cadouri și atenții din partea tuturor partenerilor acestui eveniment, printre care au fost și salonul de mobilă Polimobil, lanțul de librării Librarius și magazinul de veselă exclusivă English Room.

 

FOTO: Sasha Glibiciuc; George Omen; Artur Hidden

Comentarii