Fly me to the stars

Просто&Вкусно - Fly me to the stars

Fly me to the stars

Cu ocazia Revelionului, noi am vrut să facem ceva deosebit, de ecceea am dat naștere acestui fotoproiect cu o prezentare deosebită, cu preparate mai puțin obișnuite și o multitudine de idei de décor de sărbătoare. Am fost ajutați de trei frumoase domnișoare tare dragi sufletului nostru: Anastasia Țurcan, Ecaterina Stratulat și Cristina Țurcan.


 

Desigur, vedeta casei de Revelion este bradul! Încercați să nu-l mai împodobiți în mod tradițional, inventați o tematică nouă și puneți-o în aplicare. Noi am ales tematica stelară și ne-am străduit să o urmărim și în decorațiunile de brad și în decorul mesei de sărbătoare.

 

 

 

 

 

 

Meniul mesei de sărbătoare nu trebuie să conțină doar preparate din carne, deoarece este un produs greoi care se digeră destul de greu. Noi am inventat un meniu, care se potrivește perfect, este foarte simplu de preparat și nu vă va face să vă petreceți restul vacanței în sala de sport.

 

 

 

 

Paste cu dovleac copt și ciuperci

 

Ingrediente:

200g dovleac

200g ciuperci champignon

300g paste

100g parmezan

Cîteva frunzulițe de salvie

2 căței de usturoi

50g unt

4-5 lng ulei de măsline

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Curățim dovleacul și îl tăiem cubulețe. Spălăm ciupercile și le înjumătățim.
  3. Punem legumele într-o tavă în care așternem hîrtie de copt și le coacem în rolă 20-30 minute.
  4. Între timp fierbem pastele.
  5. Le scurgem apa și le lăsăm în cratiță.
  6. Curățim și zdrobim usturoiul. Încingem uleiul și untul într-o tigaie și prăjim usturoiul și salvia cîteva minute, pentru ca uleiul să devină aromat. Turnăm totul peste paste.
  7. Adăugăm peste paste și legumele coapte, amestecăm bine.
  8. Se servesc fierbinți presărate cu parmezan ras.

 

 

 

Salată cu parmezan

 

Ingrediente:

Pentru 6 porții:

450g varză de Bruxelles congelată

200ml lapte

50g unt

1,5 lng făină

100g parmezan

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Fierbem varza timp de 10 minute în apă cu sare.
  3. Topim untul într-o altă cratiță și adăugăm făina și sarea. Turnăm laptele și amestecăm intens. Vom obține o compoziție densă ca crema.
  4. Punem varza într-o tavă și turnăm deasupra ei sosul. O coacem în rolă timp de 15 minute. Presărăm parmezan ras și o mai coacem 10 minute.

 

 

 

Pentru a crea o atmosferă de sărbătoare nu e neapărat obligatoriu să pregătiți multe feluri de mîncare. Pentru o atmosferă caldă, alături de cîțiva prieteni va fi deajuns o șampanie gustoasă, alături de ceva ușor și rafinat, de exemplu, un platou de crudități. Puneți pe o farfurie sau pe un tocător cel puțin 3 feluri de cașcaval, migdale, struguri și cîteva fructe, cum ar fi cumquatul. Va fi simplu și rafinat!

 

 

Comfortul căminului

Nu toți au în casă un șemineu adevărat, dar sărbătorile de iarnă ne îndeamnă să ne adunăm cu cei dragi în jurul căminului nostru familiar, fie el masa de la bucătărie sau canapeaua din sufragerie. Decorați-l cu accesorii potrivite pentru crearea atmosferei de sărbătoare.

 

 


Tags

Похожие статьи

Comentarii