Metodă de preparare
Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam untul moale dupa care si laptele cu ciocolata topita. Incorporam faina amestecata cu praful de copt precum si migdalele maruntite. Compozitia obtinuta se imparte in forme tapetate cu hartii speciale pentru muffins, lasand un sfert din forma libera pentru a putea creste.
Se introduc in cuptorul preincalzit circa 20-25 minute.
Ornam cu crema:
200 gr de zahar;
100 ml de apa;
4 albusuri de ou.
Intr-un vas se pune zaharul si apa si se fierbe la foc incet timp de 40-45 min (ca sa fim siguri ca siropul este gata, se ia o lingurita de sirop, se pune intr-un pahar cu apa rece si cind siropul devine sticlos si se intareste - atunci este gata). Apoi albusul se bate spuma si adaugam incet siropul peste albusul batut spuma. Batem cu mixerul bine bine pina crema devine mai pufoasa .Crema este gata cind nu mai cade de pe lingura.
Apoi punem masa intr-o punga de patiserie si ornam frumos mafinele. De asupra punem bucatele de kiwi feliat sau oricare alt fruct la dorinta!
Pofta buna!!!