Metodă de preparare
- Incalzim putin cele 250 ml de apa in care dizolvam zaharul si drojdia amestecind bine cu o lingura, apoi lasam compozitia pe timp de 10-15 minute pin incepe a face spuma
- Adaugam sarea si amestecam pin se dizolva bine
- Intr-un bol adinc cernem faina
- Peste faina cernuta turnam compozitia de mai sus si amestecam cu lingura pin incepe a se omogeniza
- Trecem aluatul pe masa infainata putin si framintam energic citeva minute
- Punem aluatul bine framintat in bol, il acoperim cu pelicula alimentara si lasam sa se odihneasca timp de 15 minute
- Intre timp topim untul si il amestecam bine cu 0.5 lingurite de sare si usturoiul pisat
- Taiem aluatul in bucatele mici cam de marimea unei nuci
- Trecem fiecare bucatica de aluat prin untul topit cu usturoi, apoi o asezam in tava. Nu este nevoie sa ungem tava cu ulei sau unt pentru ca aluatul are destul de multa grasime si nu se va lipi de marginile acesteia.
- Dupa ce am pus primul strat se presoara jumatate din cantitatea de cascaval ras si una din cele 2 linguri de marar tocat marunt
- Se completeaza tava cu restul de aluat trecut prin amestecul de unt, se presoara restul de cascaval ras si marar
- Se lasa sa creasca aproximativ 30 minute
- Se coace in cuptorul cald, la 180 grade C timp de 30 - 35 minute