Placinta cu corasla

Просто&Вкусно -  - Placinta cu corasla

Ingrediente

10 oua;
1 litru de corasla(sau lapte gras);
2 pahare de faina;
100 gr unt topit(sau ulei);
1,5 pahare de zahar;
zahar pudra,ciocolata pentru decor(optional).

Metodă de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zahar pina obtinem o spuma tare.In alt vas se mixeaza galbenusurile cu corasla,apoi se adauga untul topit si racorit.Urmeaza faina.Se omogenizeaza.Se incorporeaza cu atentie spuma de albusuri,mestecind usor de jos in sus cu o lingura de lemn.cor4
Se obtine o compozitie ca o smintina mai rara...ceva intre aluatul de clatite si cel pentru pandispan.cor5
Se coace in tava tapetata cu hirtie de copt,in cuptorul preincalzit la 200 grade,cam 40 de minute.
P.S. Cantitatea ingredientelor e pentru o tava mare cu diametrul de 40 cm.cor6
Optional o puteti orna cu zahar pudra si ciocolata topita.



Îți place reteta?




Comentarii