Sfințișori

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Sfințișori

Ingrediente

550 gr făină

25 gr drojdie proaspătă

125 ml lapte

125 ml apă călduță

150 gr zahăr

1 ou

80 gr unt

1 lgt.

sare


Pentru sirop:

1 ou

50 gr lapte

 

Metodă de preparare

1

Preparăm maiaua din drojdie, lapte cald și o linguriță zahăr, amestecăm bine ingredientele și lăsăm într-un loc cald pentru o oră.

2

După o oră, preparăm aluatul: frământăm manual sau cu ajutorul blender-ului maiaua, făina, sarea, zahărul, oul, untul și apa. Trebuie să obținem un aluat lipicios și elastic.

3

Timp de o oră și jumătate lăsăm aluatul să crească, într-un loc călduț, ferit de curent.

4

Preîncălzim cuptorul la 210°С.

5

Împărțim aluatul în părți egale, a câte 60 gr fiecare și modelăm niște gogoși.

6

Lăsăm aluat să se odihnească încă vreo 20 minute.

7

Modelăm gogoșii în rulou subțire, îl strângem în două și-l răsucim într-un lanț.

8

Împletim lanțul în forma cifrei 8.

9

Punem Sfințișorii într-o tavă unsă în prealabil cu ulei și-I lăsăm să crească ușor.

10

Amestecăm 1 gălbenuș și 3 linguri de lapte. Ungem cu acest sirop sfințișorii.

11

Ducem tava la cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 minute. Sfințișorii trebuie să crească și să se rumenească.

12

Înainte de a pune mucenicii sfințișorii pe masă, îi ungem deasupra cu miere și-i presărăm cu semințe de susan, nuci sau coajă rasă de lămâie (dacă miere este zaharisită, o putem topi la baia de abur).



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii