Metodă de preparare
Într-o tigaie uscată se pun pe foc condimentele, se usucă, apoi se macină cu sare în mojar. Carnea se asezonează cu mirodeniile măcinate, apoi se unge cu ulei şi se lasă la marinat timp de o oră.
În tajine sau alt vas de care dispuneți, se frige carnea pe toate laturile, adăugaţi un pic de ghimbir tocat fin, usturoi şi ardei iute. Se toarnă vinul, se acoperă cu capac şi se fierbe pe foc mic 1.5-2 ore.
Se pun smochinele să se înmoaie. Se toarnă peste şofranul măcinat apă clocotită ca să de devină pastă. Se amestecă cu smochinele.
Se verifică carnea și când e gata se eliberează de oase. Se taie în bucăţi mici. Adăugați în vasul tajine feliile de smochine tocate în bucăţi mici şi lăsați să fiarbă sosul atât, cât nițel să scadă în volum. Nu acoperiți cu capac. Returnați carnea la sos, amestecați şi lăsați un pic pe foc.
Mielul se servește garnisit cu coriandru și o felie de lămâie.