Metodă de preparare
Frămîntîm un aluat din făină, sare și ou (fără apă). Îl întindem într-un plast de 1mm grosime, apoi ciupim din el bucățele mici de mărimea unei unghii.
Tăiem carnea cubulețe de 1,5-2cm. Prăjim ceapa în untura încinsă pînă devine aurie. Facem focul mai mic, apoi adăugăm boiaua de ardei în untura răcorită ( e foarte important să nu fie foarte fierbinte, altfel boiaua va devine amăruie și întunecată la culoare), amestecăm rapid și adăugăm carnea, presărăm sare și înăbușim sub capac circca 20 minute.
Cînd se va evapora sucul de la carne, adăugăm usturoiul, cimbrul și puțină apă. Înăbușim la foc mic amestecînd periodic. Adăugăm cîte puțină apă dacă este nevoie, doar atît cît îi trebuie cărnii să se înăbușe nu să fiarbă.
Cît se pregătește carnea, curățim cartofii și îi tăiem cubulețe, la fel procedăm cu roșiile și ardeiul. Cînd carnea va fi gata, lăsăm sosul să se evapore să rămînă doar grăsimea. Adăugăm cartofii peste carne, amestecăm bine și lăsăm să se pregătească cîteva minute, apoi adăugăm bulionul, ardeiul și roșiile. Cînd cartofii vor fi aproape gata adăugăm cipetche și fierbem totul puțin, cînd sunt gata cipetche se ridică deasupra în supă. Mai adăugăm puțin bulion dacă e nevoie și potrivim de sare.
Servim gulașul fierbinte presărat cu pătrunjel.