Iepure cu legume și migdale

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Iepure cu legume și migdale

Ingrediente

1kg carne de iepure

300g ciuperci champignon

200g rădăcină de țelină

1 ceapă

300g roșii cherry

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

5-6 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel

150g migdale

300ml vin alb sec

Sare

Piper

Ulei de măsline

Pentru marinadă:

1 linguriță chimen

1 crenguță de rozmarin

1 crenguță de busuioc

1 crenguță de oregano

150ml vin alb

Sare

Piper

Metodă de preparare

1

Porționăm carnea de iepure.

2

Image Adăugăm peste carne rozmarinul, oregano, busuiocul, chimenul, sare și piper.

3

Image Turnăm deasupra vinul, astupăm vasul cu peliculă alimentară și lăsăm carnea să se marineze.

4

Image Așternem folie de staniol în tavă, punem ardeii și îi coacem în rolă la 150oC.

5

Image Tocăm mărunt ceapa.

6

Image Tăiem pai rădăcina de țelină.

7

Image Tocăm mărunt ciupercile.

8

Image Curățim roșiile cherry de coajă și le tăiem mărunt.

9

Image Punem în blender pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul, migdalele, sare și piper.

10

Image Mărunțim totul bine.

11

Image Uscăm carnea cu șervețele de hîrtie.

12

Image Încingem ulei în tigaie și prăjim carnea pe ambele părți pînă devine aurie. Turnăm deasupra vinul alb și lăsăm să fiarbă la foc mic pînă se va evapora alcoolul. Înăbușim iepurele circca 30 minute.

13

Image Într-o altă tigaie încingem ulei de măsline și adăugăm usturoi zdrobit. Adăugăm legumele tăiate, ceapa, țelina, ciupercile, roșiile, sare și piper. Prăjim legumele la foc mic. Apoi punem toate legumele peste carnea de iepure. Nu amestecăm!

14

Image Curățim ardeii copți de coajă și îi tăiem fîșii. Apoi îi punem peste legume. La fel nu amestecăm. Înăbușim totul sub capac circca 20 minute.

15

Image Între timp pregătim elementele de decor ale farfurii: prăjim un pic roșii cherry și le condimentăm.

16

Image Punem un strat din compoziția de verdeață cu migdale peste iepurele cu legume și lăsăm totul încă 10 minute sub capac. Nu amestecăm!



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii