Mititei

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Mititei

Ingrediente

Rețeta de bază pentru mititei

500 gr carne de vită

2-3 linguri bulion de carne

8-10 boabe de piper negru

½ buc. usturoi

½  lingurițe chimen

Un vârf cuțit bicarbonat de sodiu

Metodă de preparare

1

Carnea se curăță de peliculă și se trece prin mașina de tocat. Potrivit carnea tocată cu sare, piper, o jumătate de usturoi strivit, bulion, bicarbonat de sodiu. Amestecăm totul până la omogenizare și lăsăm la rece tocătura, pentru 4 ore. Apoi, trecem tocătura prin mașina de tocat cu un dispozitiv special pentru mititei, din care o să iasă masa de carne, sub forma unui cârnaț lung. Porționăm cârnațul în porții mici, de 10-12 cm lungime. În cazul în care nu aveți mașină de tocat cu dispozitiv, formați manual mititeii, udând, în prealabil, palmele cu apă. Prăjiți-i pe grătar, la foc puternic. În timpul pregătirii pe foc, ungeți periodic mititeii cu bulionul de carne sărat și cu ulei, cu ajutorul unei perii speciale, sau cu un smoc de pene. Mititeii se servesc cu roșii proaspete, castraveți și ceapă și se condimentează după dorință cu usturoi pisat, precum și cu pătrunjel tocat, și țelină.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii