Metodă de preparare
Carnea se taie cuburi, punem pe tigaie, stropim cu ulei de masline si adaugam putin unt. Prajim la foc mediu 3-4 min. saram si piparam.
Tocam ceapa verde si o adaugam la carne. Tot aici si nucsoara, foile de dafin si ciupercile taiate felii le adaugam.
Dupa ce totul s-a inabusit, adaugam frisca, bulionul si faina. Amestecam bine. Trebuie sa obtinem un sos omogen si fara cocoloase.
Turnam intreaga compozitie in forma de copt.
Din aluatul foietaj intindem si taiem un blat de marimea formei de copt plus 3 cm. punem blatul peste umplutura si indoim cu grija marginile. Nu le lipim prea tare, sa fie loc pentru aburi. Facem cateva taieturi cu cutitul pe suprafata blatului.
Ungem placinta cu oul batut si punem in rola preincalzita pentru 15 min la 200-220 grade.