Placinta cu carne de gaina

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Placinta cu carne de gaina

Ingrediente

700 gr carne de gaina
o legatura de ceapa verde
150-200 gr shapinion
2 ling. smîntînă 
200-300 ml bulion de carne
1 ling. faina
aluat foietaj
1 ou
1 lingta mustar
unt
sare, piper, nucsoara, foi de dafin, rozmarin

Metodă de preparare

1

Carnea se taie cuburi, punem pe tigaie, stropim cu ulei de masline si adaugam putin unt. Prajim la foc mediu 3-4 min. saram si piparam.

2

Tocam ceapa verde si o adaugam la carne. Tot aici si nucsoara, foile de dafin si ciupercile taiate felii le adaugam.

3

Dupa ce totul s-a inabusit, adaugam frisca, bulionul si faina. Amestecam bine. Trebuie sa obtinem un sos omogen si fara cocoloase.

4

Turnam intreaga compozitie in forma de copt.

5

Din aluatul foietaj intindem si taiem un blat de marimea formei de copt plus 3 cm. punem blatul peste umplutura si indoim cu grija marginile. Nu le lipim prea tare, sa fie loc pentru aburi. Facem cateva taieturi cu cutitul pe suprafata blatului.

6

Ungem placinta cu oul batut si punem in rola preincalzita pentru 15 min la 200-220 grade.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii