Ingrediente
Carne de miel – costiță, spată (de dorit bucățile să conțină atât carne, cât şi oase, să aibă și un pic de cartilaj, acesta va da supei un gust delicios și o aromă bogată)
Puțină slănină de oaie
2 cepe galbene iuți
1 ceapă dulce
4 morcovi
4 cartofi mărime medie
2 ardei grași
2-3 roșii
2 mere suculente,
1 ardei iute
Coriandru, pătrunjel, busuioc.
Metodă de preparare
Se pune carnea într-o oală, se toarnă apă rece și se pune pe foc, se aduce la fierbere la flacăra medie, apoi se reduce focul ca să fearbă nu prea intens şi cu o lingură se scoate atent toată spuma.
Adăugati în oală ceapa picantă, tăiată semilună. Fierbeți în continuare bulionul la foc mic timp de aproximativ 30 minute. Acum este momentul pentru a adăuga slănina tocată mărunt și morcovul, tăiat rondele și jumătăți de rotile.
În cazul în care aveți ardei iute uscat, îl puteţi adăuga la această etapă. Puneți, de asemenea, chimenul și coriandrul. Fierbeți încă o oră la flacăra mică.
Se adaugă cartofii, curățiți și tăiați în jumătate. În cazul în care cartofii sunt mici, atunci îi puteţi lăsa în întregime. Adăugați merele, tăiate în jumătate. Peste 5 minute din momentul fierberii, se adaugă roşiile, tocate bucăți mari.
Acum e timpul pentru restul de legume: ardeiul, tăiat în semicercuri, şi ierburile proaspete, tocate mășcat. Toate acestea se adaugă în shurpa şi se sărează după gust. Nu uitaţi de ceapa dulce. Se taie semilune subtiri şi, de asemenea, se adăugă în shurpa. Se fierbe încă 1-2 minute.