Carne de vițel în sos de prune uscate

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Carne de vițel în sos de prune uscate

Ingrediente

500 gr carne de vită

150 gr prune uscate

1 ceapă

1 morcov

100 ml vin roșu

Sare, piper 

Metodă de preparare

1

Fierbem carnea de vită timp de o oră, ca bulionul să acopere pe jumătate carnea. Separat, rumenim într-o cratiță ceapa tocată fin și morcovul tăiat rondele. Tăiem jumătate din prunele uscate, cealaltă jumătate o mărunțim în blender și adăugăm ambele feluri de prune la ceapă și morcov. Turnăm deasupra vinul și înăbușim cca 2 minute.

2

Marinata de prune se toarnă în bulionul cu carne și se lasă la fiert încă 15 minute, după care se potrivește de sare și piper. Pentru a îndesa bulionul, puteți adăuga 1 lingură făină. Se servește cu orez fiert.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii