Metodă de preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.
Pregătim o tavă de copt cu un volum de 900 ml, o ungem cu unt.
Amestecăm sarea, bicarbonatul de sodiu și făina.
Într-un vas aparte amestecăm zahărul și untul, încorporăm treptat ouăle, amestecăm cu ajutorul mixerului. După care adăugăm o jumătate de porție făină, amestecăm, apoi o jumătate de porție de iaurt, amestecăm, apoi făina rămasă, amestecăm și iarăși adăugăm iaurtul. Astfel, obținem o compoziție foarte ușoară.
1/3 din acest aluat punem într-un alt vas. Amestecăm cacao cu apa, după care adăugăm la aluatul pus deoparte.
Umplem tava de copt: turnăm aluatul alb, apoi pe cel negru și finisăm cu restul aluatului deschis la culoare. Punem face linii pe aluat cu ajutorul cuțitului. Coacem 40-45 minute.
Când checul este răcit, putem topi ciocolata alba sau neagră, opțional, și să-l acoperim cu o astfel de glazură.