Chec cu umplutură de ciocolată

Просто&Вкусно - Checuri - Chec cu umplutură de ciocolată

Ingrediente

170 gr făină

0,5 linguriță sodă

0,5 sare

125 gr unt

200 gr zahăr

3 ouă

150 gr iaurt

40 gr praf de cacao

 

60 ml apă

Metodă de preparare

1

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

2

Pregătim o tavă de copt cu un volum de 900 ml, o ungem cu unt.

3

Amestecăm sarea, bicarbonatul de sodiu și făina.

4

Într-un vas aparte amestecăm zahărul și untul, încorporăm treptat ouăle, amestecăm cu ajutorul mixerului. După care adăugăm o jumătate de porție făină, amestecăm, apoi o jumătate de porție de iaurt, amestecăm, apoi făina rămasă, amestecăm și iarăși adăugăm iaurtul. Astfel, obținem o compoziție foarte ușoară.

5

1/3 din acest aluat punem într-un alt vas. Amestecăm cacao cu apa, după care adăugăm la aluatul pus deoparte.

6

Umplem tava de copt: turnăm aluatul alb, apoi pe cel negru și finisăm cu restul aluatului deschis la culoare. Punem face linii pe aluat cu ajutorul cuțitului. Coacem 40-45 minute.

7

Când checul este răcit, putem topi ciocolata alba sau neagră, opțional, și să-l acoperim cu o astfel de glazură.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Checuri




Comentarii