Pere în vin roșu

Просто&Вкусно - Deserturi - Pere în vin roșu

Ingrediente

3-4 prăsade coapte tari

0,5 lămâie (coajă rasă + 1 felie)

0,5 portocală (coajă rasă + 1 felie)

6 lg. zahăr

1 sticlă vin roșu sec

1 baton de scorțișoară

2-3 steluțe anason

4 cuișoare

3 boabe de ienibahar

 

Metodă de preparare

1

Fierbem într-o cratiță adâncă vinul cu condimentele, coaja rasă și feliile de citrice. Când amestecul dă în clocot, scoatem cratița de pe foc.Spălăm și curățim prăsadele, dar lăsăm tulpina.

2

Punem prăsadele în vin și lăsăm să fiarbă. Micșorăm flacăra și fierbem încă 20-30 minute. Totul depinde cât de moi se fac fructele.

3

Scoatem prăsadele din vin și le punem într-o strachină. Acestea trebuie să aibă o nuanță de roz.Vinul se fierbe până la consistență de sirop. Siropul se strecoară printr-o sită și se toarnă peste prăsade. Este de dorit ca prăsadele să fie acoperite maximal cu sirop.

4

Răcim desertul, dându-l pe câteva ore, sau peste noapte, la frigider. Prăsadele se scot cu 30 minute înainte de a fi servite.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii