Metodă de preparare
Fierbem într-o cratiță adâncă vinul cu condimentele, coaja rasă și feliile de citrice. Când amestecul dă în clocot, scoatem cratița de pe foc.Spălăm și curățim prăsadele, dar lăsăm tulpina.
Punem prăsadele în vin și lăsăm să fiarbă. Micșorăm flacăra și fierbem încă 20-30 minute. Totul depinde cât de moi se fac fructele.
Scoatem prăsadele din vin și le punem într-o strachină. Acestea trebuie să aibă o nuanță de roz.Vinul se fierbe până la consistență de sirop. Siropul se strecoară printr-o sită și se toarnă peste prăsade. Este de dorit ca prăsadele să fie acoperite maximal cu sirop.
Răcim desertul, dându-l pe câteva ore, sau peste noapte, la frigider. Prăsadele se scot cu 30 minute înainte de a fi servite.