Clătite italiene cu mascarpone

Просто&Вкусно - Deserturi - Clătite italiene cu mascarpone

Ingrediente

3 ouă

300 gr făină de grâu

150 gr unt

0,5 lgt. sare

500 gr mascarpone

1 lg. zahăr

700 ml lapte


Pentru sos: 

30 gr unt

100 gr zahăr

400 gr fructe congelate

 

Metodă de preparare

1

Amestecăm ouăle, sarea și zahărul într-un bol. Adăugăm 1/3 lapte călduț și amestecăm bine. Cernem făina și o adăugăm porționat în compoziția de ou cu lapte, amestecând continuu. Într-un jet subțire turnăm laptele rămas și amestecăm.

2

Topim untul. Încingem tigaia, o ungem cu unt și coacem clătitele.

3

Preparăm sosul: topim untul în tigaie și adăugăm zahărul. Când zahărul se va topi, adăugați fructele congelate și rumeniți-le 2-3 minute. Înainte ca să fie servite, clătitele se încălzesc la tigaie. Umplem fiecare clătită cu 1 lingură mascarpone. Strângem clătitele în formă de punguță, le plasăm pe un platou iar deasupra turnăm sosul de fructe.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii