Metodă de preparare
Punem pe foc o cratiță cu apă și unt. Când amestecul începe a fierbe, scoatem cratița de pe foc și adăugăm 280 gr făină. Lăsăm amestecul să se răcească, după care adăugăm ouăle.
Cu ajutorul unei seringi culinare, scoatem aluatul obținut în tava tapițată cu pergament, sub forma unor cercuri mici (putem scoate aluatul pe tava și cu ajutorul a două lingurițe mici, dacă nu avem seringă) și le dăm la cuptorul încins la 210 grade C, până sunt gata. Este contraindicat să deschideți ușa cuptorului, atâta timp cât se prepară Profitroles.
Preparăm crema: batem gălbenușurile cu zahărul, adăugăm laptele și untul, și punem amestecul pe foc. Amestecăm continuu, până compoziția începe să se întărească. La sfârșit adăugăm vanilia.
Răcim desertul. Umplem Profitroles cu crema obținută.