Profitroles

Просто&Вкусно - Deserturi - Profitroles

Ingrediente

Pentru aluat:

7 ouă

200 ml unt

400 ml apă

280 gr făină

 

Pentru cremă:

1 l lapte

8 gălbenușuri

200 gr zahăr

200 gr unt

1 baton vanilie 

 

Metodă de preparare

1

Punem pe foc o cratiță cu apă și unt. Când amestecul începe a fierbe, scoatem cratița de pe foc și adăugăm 280 gr făină. Lăsăm amestecul să se răcească, după care adăugăm ouăle.

2

Cu ajutorul unei seringi culinare, scoatem aluatul obținut în tava tapițată cu pergament, sub forma unor cercuri mici (putem scoate aluatul pe tava și cu ajutorul a două lingurițe mici, dacă nu avem seringă) și le dăm la cuptorul încins la 210 grade C, până sunt gata. Este contraindicat să deschideți ușa cuptorului, atâta timp cât se prepară Profitroles.

3

Preparăm crema: batem gălbenușurile cu zahărul, adăugăm laptele și untul, și punem amestecul pe foc. Amestecăm continuu, până compoziția începe să se întărească. La sfârșit adăugăm vanilia.

4

Răcim desertul. Umplem Profitroles cu crema obținută.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii