Metodă de preparare
Scoatem într-o cratiță vișina decongelată, o strivim bine și adăugăm peste ea 1/3 pahar de apă fiartă. Stoarcem printr-un tifon sau sită. Sucul obținut îl punem la frigider.
În vișinele strivite se adaugă 3 pahare de apă și se pun la fiert pentru 5 minute.
Imediat în cratiță, vișiniile se pasează bine cu blenderul, iar în pireul obținut adăugăm crupa de griș și o fierbem, amestecând continuu.
Fierbem la foc mic, timp de 20 minute, amestecând continuu. Adăugăm zahărul și lăsăm compoziția sa dea în clocot, după care o luăm de pe foc.
În compoziția obținută turnăm sucul stors, de vișine, și mixăm la viteză medie până obținem o spumă densă. Când compoziția se va dubla în volum, o porționăm în forme și le dăm la frigider.