Mus de vișine

Просто&Вкусно - Deserturi - Mus de vișine

Ingrediente

1 pahar vișine fără sâmburi

1 pahar zahăr

 

3 linguri crupă de griș 

Metodă de preparare

1

Scoatem într-o cratiță vișina decongelată, o strivim bine și adăugăm peste ea 1/3 pahar de apă fiartă. Stoarcem printr-un tifon sau sită. Sucul obținut îl punem la frigider.

2

În vișinele strivite se adaugă 3 pahare de apă și se pun la fiert pentru 5 minute.

3

Imediat în cratiță, vișiniile se pasează bine cu blenderul, iar în pireul obținut adăugăm crupa de griș și o fierbem, amestecând continuu.

4

Fierbem la foc mic, timp de 20 minute, amestecând continuu. Adăugăm zahărul și lăsăm compoziția sa dea în clocot, după care o luăm de pe foc.

5

În compoziția obținută turnăm sucul stors, de vișine, și mixăm la viteză medie până obținem o spumă densă. Când compoziția se va dubla în volum, o porționăm în forme și le dăm la frigider.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii