Piept de pui umplut cu ficat de rață în parmezan

Просто&Вкусно - Master class - Piept de pui umplut cu ficat de rață în parmezan

Ingrediente

350g piept de pui

240g ficat de rață

2 ouă

100g parmezan ras

10ml cognac

300g mere

Sare, piper, nucșoară

Legume (rădăcină de țelină, dovlecel, morcov, ardei gras roșu)

4 frunzulițe de salvie

20g fulgi de migdale

10g unt

100g sos de zmeură

Metodă de preparare

1

Image Pregătim toate ingredientele.

2

Image Ficatul de rață îl tăiem mărunt.

3

Image Condimentăm ficatul cu sare, piper, nucșoară și îl stropim cu cognac.

4

Image Încingem tigaia și prăjim ficatul.

5

Image Pieptul de pui îl condimentăm cu sare și piper. Cu ajutorul cuțitului facem un buzunăraș în pieptul de pui.

6

Image În interiorul buzunarului obținut ungem cu unt și adăugăm cîteva frunzulițe de salvie.

7

Image Umplem pieptul de pui cu ficatul de rață.

8

Image Batem bine 2 ouă și înmuiem pieptul de pui în ele, apoi presărăm deasupra parmezan.

9

Image Prăjim pînă se rumenește bine pe ambele părți.

10

Image Punem pieptul de pui prăjit în tavă îl presărăm cu fulgi de migdale și îl introducem la cuptor pentru 6 minute.

11

Image Dăm toate legumele prin răzătoare și pregătim o salată.

12

Image O punem într-o strecurătoare și o pregătim la abur cîteva minute.

13

Image Adăugăm în salată puțin ulei de măsline, sare și suc de lămîie.

14

Image Pregătim merele ca garnitură: punem tigaia pe foc și topim unt în ea, adăugăm merele și le stropim cu suc de lămîie, punem peste ele 1 lingură de miere, puțină apă și un pic de cognac. Le pregătim cîteva minute pînă obțin o crustă rumenă.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii