Sarmale din varză proaspătă

Просто&Вкусно - Master class - Sarmale din varză proaspătă

Ingrediente

1 căpățână de varză

500 gr carne tocată de vită și porc

200 gr orez

1 morcov

1 ceapă

2 lg. ulei

Smântână

 

Sare, piper

Metodă de preparare

1

Image Desprindem cu atenție căpățâna de varză în foi. De pe fiecare foaie tăiem cu atenție venele mai groase, ca să nu rămână găuri. În apă clocotită opărim 2-3 minute fiecare foaie de varză. Cu ajutorul unei linguri cu găuri, scoatem frunzele ca să nu le strivim și le lăsăm să se scurgă de apă. Frunzele trebuie să fie elastice, dar să nu se rupă. Potrivit instrucțiunilor de pe pachet, fierbem orezul al dente.

2

Image Curățim ceapa și morcovul. Morcovul se dă prin răzătoare mășcată, ceapa se taie rondele. Încingem uleiul și călim legumele până se rumenesc.

3

Image Amestecăm într-un bol orezul și carnea tocată, potrivim de sare și piper. Pe fiecare frunză scoatem umplutura (cantitatea umpluturii se moderează conform foii de varză).

4

Image Umplem frunzele de varză cu compoziția de carne tocată cu orez și le împachetăm în așa fel, încât să nu se desfacă la fiert. Clădim sarmalele în oală, una lângă alta. Peste primul strat de sarmale scoatem ceapa și morcovul călit, apoi acoperim cu un alt strat de sarmale și un strat de ceapă cu morcov. Turnăm apă, ca să acopere sarmalele. Fierbem la foc mic timp de 10-15 minute.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii