Metodă de preparare
Desprindem cu atenție căpățâna de varză în foi. De pe fiecare foaie tăiem cu atenție venele mai groase, ca să nu rămână găuri. În apă clocotită opărim 2-3 minute fiecare foaie de varză. Cu ajutorul unei linguri cu găuri, scoatem frunzele ca să nu le strivim și le lăsăm să se scurgă de apă. Frunzele trebuie să fie elastice, dar să nu se rupă. Potrivit instrucțiunilor de pe pachet, fierbem orezul al dente.
Umplem frunzele de varză cu compoziția de carne tocată cu orez și le împachetăm în așa fel, încât să nu se desfacă la fiert. Clădim sarmalele în oală, una lângă alta. Peste primul strat de sarmale scoatem ceapa și morcovul călit, apoi acoperim cu un alt strat de sarmale și un strat de ceapă cu morcov. Turnăm apă, ca să acopere sarmalele. Fierbem la foc mic timp de 10-15 minute.