Metodă de preparare
Făina de migdală se amestecă cu zahărul tos (cumpărând zahărul, controlați compoziția acestuia – dacă producătorul a „adăugat” mai mult de 3% amidon, evitați să folosiți un astfel de zahăr, pentru că amidonul va absorbi prea multă umezeală și aluatul pentru Macarons va fi prea dens, iar după ce se va coace, desertul va fi uscat).
Vasul în care se vor mixa albușurile trebuie să fie perfect curat, cana se unge cu coaja de lămâie. Albușurile se bat la viteză medie, încep să capete consistență, apoi încorporăm în reprize mici zahărul și mixăm până acesta se dizolvă. Prima metodă de a verifica dacă am preparat corect bezeaua, este de a răsturna vasul cu compoziția obținută cu gura în jos pentru câteva secunde – albușurile trebuie să rămână neclintite. A doua metodă, albușurile se vor ține bine de tel și vor cădea în jos sub forma „ciocului de pasăre”.
Discurile șprițate trebuie lăsate un timp să se „usuce” ușor. De regulă, pelicula subțire uscată se formează deasupra desertului, timp de 15 minute, dar acest lucru depinde de umiditatea mediului, de aceea s-ar putea ca procesul să se întindă chiar și pentru o oră. Această peliculă este foarte importantă în momentul de coacere, pentru că anume ea „răspunde” de formarea „fustiței” și nu-i permite aburului să lase fisuri pe suprafața Macarons. Timpul de coacere este de 15 minute, a o temperatură de 150 grade C. Câte o tavă.
Între timp cât Macarons se află la copt, preparăm umplutura. Fructele se fierb cu o cantitate nu prea mare de zahăr și se strecoară printr-o sită. Pireul obținut se mixează împreună cu mascarpone . Punem compoziția obținută într-un sac poshe (sau o pungă tăiată la un capăt) cu dui (capăt metalic sau de plastic).
Scoatem Macarons din cuptor, înlăturăm hârtia de pergament de pe tavă (altfel, procesul de preparare nu se va termina, până tava va fi fierbinte). Peste 5-7 minute, desertul trebuie scos de pe hârtie sau răsturnat. Macarons nu trebuie să se lipească de hârtie. Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că nu s-au copt îndeajuns. Șprițăm umplutura pe un disc de macarons și-l acoperim cu alt disc. Punem desertul preparat într-o caserolă cu capac ermetic și-l ducem la frigider, cel puțin pentru 12 ore.