Rata pe pat de legume si mere glazurate

Просто&Вкусно - Master class - Rata pe pat de legume si mere glazurate

Ingrediente

1 rata
6 mere
1 legatura spanac
2-3 tije telina
3 cepe mici
morcov
1 rosie
2-3 cartofi
1 usturoi
1 portocala
2 ling. miere
50 ml coniac
1 lingta scortisoara
4 ling. otet balsamic
unt
ulei de maline
foi de dafin, rozmarin, oregano
sare, piper

Metodă de preparare

1

Image Se condimenteaza abundent rata cu sare si piper (in interior si exterior) si punem in rola pentru 15 min. la temeratura maxima.

2

Image Gatim patul din legume. Spalam, curatam si taiem legumele mascat, usturoiul se lasa intreg si necuratat. Adaugam foile de dafin, rozmarinul si oregano si uleiul de masline. Amestecam.

3

Image Pregatim sosul. Amestecam mierea cu sucul unei portocale, uleiul balamic, oregano ucat i 4-5 ling ulei de masline.Scoatem rata si o umplem cu legume. Legumele ramase le aranjam pe tava, punem rata, stropim cu sos, invelim cu folie de aluminiu si punem in rola pentru 50-60 min. la 200 grade.

4

Image Pina se coace rata, pregatim garnitura. Curatam cartofii si cu o lingurita speciala taiem bile, le fierbem si racim. Pe tigaia incinsa punem untul apoi spanacul, saram si inabuim sub capac 1 min. Adaugam bilele de cartofi si mai gatim 30 sec.

5

Image Gatim merele glazurate. In tigaia incinsa cu unt punem merele taiate rondele, adaugam zaharul si scortisoara. Stropim cu coniac.

6

Image Merele sunt ideale pentru rata.

7

Image Scoatem rata si o portionam. Din legume pregatim un pireu in blender.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii