Metodă de preparare
Mixând la viteză medie, batem untul cu zahărul și vanilia până la omogenizare, timp de un minut, pentru a evita extinderea biscuiților la copt. Batem un ou. Încorporăm făina cernută și prelungim să mixăm la viteză minimă, până aluatul se prinde într-o gogoașă.
Acoperim aluatul cu folie de plastic și o dăm pentru o oră la rece.
Întindem aluatul într-un strat de 5-7 mm, decupăm figurine sau cercuri. Coacem biscuiții la o temperatura de 180 grade, cca 6-10 minute.
Mastica 10 gr gelatină 500 gr pudră de zahăr Apă Coloranți 1. Dizolvăm 1/3 de gelatină în apă și o lăsăm pentru 10 minute, la umflat. Încălzim acest amestec pe bain-marin, până nu se dizolvă complet gelatina. 2. Amestecați pudra de zahăr cu gelatina lichidă și frământați aluatul. Împărțiți acest aluat în 2 și amestecați bucățile cu coloranți alimentari. Aceștia se pot găsi sub formă lichidă, pentru vopsitul ouălor. Trebuie să fim atenți să nu conțină acizi.