Master-class: înfrumusețrea biscuiților

Просто&Вкусно - Master class - Master-class: înfrumusețrea biscuiților

Ingrediente

 

Cei mai simpli biscuiţi de vanilie 

Pentru 25 biscuiţi, de marime medie:

200  gr unt moale, nesarat

200 gr zahar

1 ou

400 gr faina

Vanilie (opţional putem adauga coaja rasa de lamaie, scorţişoara)

Pentru biscuiţii de ciocolata inlocuim 50 gr faina cu 50 gr cacao

 

 

Metodă de preparare

1

Mixând la viteză medie, batem untul cu zahărul și vanilia până la omogenizare, timp de un minut, pentru a evita extinderea biscuiților la copt. Batem un ou. Încorporăm făina cernută și prelungim să mixăm la viteză minimă, până aluatul se prinde într-o gogoașă.

2

Acoperim aluatul cu folie de plastic și o dăm pentru o oră la rece.

3

Întindem aluatul într-un strat de 5-7 mm, decupăm figurine sau cercuri. Coacem biscuiții la o temperatura de 180 grade, cca 6-10 minute.

4

Mastica 10 gr gelatină 500 gr pudră de zahăr Apă Coloranți 1. Dizolvăm 1/3 de gelatină în apă și o lăsăm pentru 10 minute, la umflat. Încălzim acest amestec pe bain-marin, până nu se dizolvă complet gelatina. 2. Amestecați pudra de zahăr cu gelatina lichidă și frământați aluatul. Împărțiți acest aluat în 2 și amestecați bucățile cu coloranți alimentari. Aceștia se pot găsi sub formă lichidă, pentru vopsitul ouălor. Trebuie să fim atenți să nu conțină acizi.

5

Image Înfrumusețăm biscuiții: Decupăm din icing forme identice cu dimensiunile biscuiților.

6

Image Ungem o parte a icing-ului cu apă, în așa fel ca să nu udăm partea cealaltă, pentru că rămân urme și nu se privește estetic.

7

Image Îmbrăcăm icing-ul pe biscuit.

8

Image Iată ce trebuie să obținem.

9

Image Din forme adiacente, formăm decorațiunile. Impregnați icingu-ul în formă.

10

Image Astfel, obținem o fundiță frumoasă.

11

Image Funda, de asemenea, se stropește cu apă.

12

Image Plasăm funda pe biscuit.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii