Crap chinezesc

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Crap chinezesc

Ingrediente

Pentru sos:

 

50 gr ghimber

½ linguriță praf de chilly

100 gr sos de soia puțin sărat

4 ling. miere

2 ling. zahăr

 

2 căței usturoi 

Metodă de preparare

1

Preparăm sosul: amestecăm toate ingredientele într-un vas. Este important să amestecăm bine zahărul și mierea.

2

Dacă aveți un crap mare, trebuie să-l întretăiați în 3-4 locuri din ambele părți și-l lăsați în marinata pregătită.

3

Scoatem peștele în tava de copt și-l acoperim cu folie de aluminiu.

4

Coacem peștele cca 35-40 minute, la temperatura de 230 grade C.

5

Peste 40 minute scoatem folia și-l lăsăm la cuptor încă pentru 15 minute, stropindu-l încontinuu cu marinată până peștele prinde o crustă arămie.

6

La garnitură punem pregăti orez cu legume și ou: 1. Fierbem orezul. 2. Tăiem o ceapă și un ardei și le călim în ulei. 3. Adăugăm la legume orezul și oul. Potrivim de sare și piper.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii