Budincă de cartofi cu cașcaval, sfeclă și hrean

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Budincă de cartofi cu cașcaval, sfeclă și hrean

Ingrediente

Ingrediente pentru 6 persoane:


Unt, pentru a unge tava

200 ml smântână dulce de 30%

4 ouă

1 lingură de hrean ras mărunt

O lingură de verdeaţă, de dorit mărar (puteţi folosi mărar congelat)

750 grame cartofi curăţaţi şi feliaţi cât mai subţire

250 grame caşcaval dat prin răzătoare

200 grame sfeclă curăţată şi feliată subţire

 

Metodă de preparare

1

Cuptorul se încălzeşte până la 180 grade C.

2

Forma pentru copt se unge uşor cu unt şi se aliniază cu pergament de bucătărie.

3

Într-un vas adânc se bat ouăle cu smântâna dulce şi hreanul ras.

4

Jumătate din cartofii feliaţi se aranjază la bază şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se presară o treime din caşcavalul ras.

5

Se aranjază feliile de sfeclă deasupra, apoi o jumatate din caşcavalul rămas.

6

Completaţi cu cartofii rămaşi şi condimentaţi.

7

Amestecul de ouă, frişcă şi hrean se toarnă deasupra, apoi se presară cu caşcavalul rămas.

8

Forma se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace timp de 1 oră, apoi se înlătură folia şi se mai lasă încă pe 45 minute, până când coptura se rumeneşte şi se înmoaie bine.

9

Ca să încercaţi dacă e gata, folosiţi un cuţit ascuţit să vedeţi dacă straturile sunt moi.

10

Scoateţi tava din cuptor şi lasaţi coptura să se odihnească 15 minute.

11

Răsturnaţi coptură pe un platou şi tăiaţi-o în felii pentru a o servi.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii