Costita de porc in crusta de miere cu nuci si gutui

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Costita de porc in crusta de miere cu nuci si gutui

Ingrediente

1,5 kg costita de porc

100 ml miere

100 gr nuci

1 legatura kinza

1 pahar vin alb

Frunzulita de dafin

Piper negru boabe

Rozmarin

Sare, piper dupa gust


Pentru garnitura:

3 gutui

3 mere

3 gutui mici (optional)

2 lg. miere

1 lg. unt

 

Metodă de preparare

1

Costita de porc se freaca cu sare si piper. Coastele se acopera in intregime cu folie, ca sa nu se arda.

2

Turnam in tava de copt un pahar cu vin alb, adaugam frunzulitele de dafin, rozmarinul si boabele de piper negru. Scoatem costita pe tava si o acoperim cu folie, or capac.

3

Ducem tava la cuptorul incins la 180 grade C si o coacem timp de 45 minute, stropind periodic carnea cu sucul obtinut din timpul prepararii.

4

Scoatem costita din cuptor, o ungem cu miere si o dam din nou la cuptor pe 30 minute. De aceasta data carnea trebuie sa fie deschisa, se lasa acoperite doar coastele.

5

Preparam un sos din nucile maruntite si miere, cu adaos de kinza. Ungem costita pe deasupra cu sosul obtinut si dam la cuptor inca pentru 10 minute. Garnitura: gutuile si merele le taiem rondele. Topim untul intr-o tigaie incinsa si caramelizam fructele cu miere, cateva minute.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii