Metodă de preparare
Costita de porc se freaca cu sare si piper. Coastele se acopera in intregime cu folie, ca sa nu se arda.
Turnam in tava de copt un pahar cu vin alb, adaugam frunzulitele de dafin, rozmarinul si boabele de piper negru. Scoatem costita pe tava si o acoperim cu folie, or capac.
Ducem tava la cuptorul incins la 180 grade C si o coacem timp de 45 minute, stropind periodic carnea cu sucul obtinut din timpul prepararii.
Scoatem costita din cuptor, o ungem cu miere si o dam din nou la cuptor pe 30 minute. De aceasta data carnea trebuie sa fie deschisa, se lasa acoperite doar coastele.
Preparam un sos din nucile maruntite si miere, cu adaos de kinza. Ungem costita pe deasupra cu sosul obtinut si dam la cuptor inca pentru 10 minute. Garnitura: gutuile si merele le taiem rondele. Topim untul intr-o tigaie incinsa si caramelizam fructele cu miere, cateva minute.