Iepure cu prune uscate

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Iepure cu prune uscate

Ingrediente

1 iepure

o cana de ceapa marunta

1 cana de prune uscate fara sambure

250 ml vin alb sec

50 ml cogniac

5-8 fasii de bekon

1 ling. faina

cimbrisor, rozmarin, patrunjel, foi de dafin

sare, piper

Metodă de preparare

1

Inmuiem prunele in cogniac.

2

Prajin bekonul in tigaia uscata si il punem deoparte. Adaugam in tigaie ulei si pragim ceapa. Punem deoparte.

3

Taiem carnea portionat si o prajim pe aceeasi tigaie la foc mediu.

4

Presuram apoi carnea cu faina si o punem in cratita impreuna cu bekonul, ceapa si grasimea din tigaie. Adaugam vinul si ierburile (condimentele). Gatim la foc mic sub capac vreo 40 min.

5

Condimentam si adaugam prunele impreuna cu cogniac. Fierbem cateva minute fara capac, apoi sub capac inca 20 min.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii