Fileu de găină cu legume în sos de smântână

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Fileu de găină cu legume în sos de smântână

Ingrediente

Pentru 6 porții:

 

500 gr fileu de pui

1 pachet mazăre congelată

0,5 l frișcă 35%

1 kg morcov proaspăt (sau puteți folosi morcov congelat)

1 kg cartofi

 

Sare după gust

Metodă de preparare

1

Cartofii se spală și se curăță. Se taie bucăți nu prea mari și se lasă la fiert pentru 20-30 minute.

2

Fileul de pui se porționează egal și se prăjesc pe tigaia încinsă, timp de 5-7 minute, după care adăugăm 250 ml frișcă. Aducem totul până la fierbere și adăugăm morcovul și mazărea. Punem capacul și înăbușim legumele 5-10 minute. La final, potrivim de sare.

3

Cartofii se scot de pe foc și scurgem apa, dar puțină apă totuși o păstrăm. Strivim cartofii, ca pentru piure, potrivim de sare și adăugăm frișca. Amestecăm bine până la omogenizare.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii