Metodă de preparare
Pregătim umplutura: curățim ceapa și o tăiem mărunt. Spălăm rozmarinul și-l mărunțim.
Încingem uleiul în tigaie și punem la foc mic ceapa, țelina și rozmarinul. Înăbușim sub capac, circa 10 minute.
Adăugăm la umplutură nucșoara, ienibaharul, sarea, piperul măcinat, orezul și fărâmiturile de pâine. Amestecăm totul.
Încingem cuptorul la 200 C. Găina se spală, se usucă și se umple cu amestecul de orez.
Găina se freacă cu unt, se condimentează cu sare și piper. Se așează pe tava de copt și se dă la cuptor. Se coace 50 minute, în mediu. Periodic turnăm peste carne, zeama care se sloboade în tavă. Când găina este gata coaptă, se scoate din cuptor, se acoperă și se lasă pentru 30 minute, ca să pătrundă cu aroma de legume. Poftă buna!