Lazania

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Lazania

Ingrediente

100-150 g foi de lazania

500 gr carne tocată

2 roșii mari

2 cepe

1 morcov

3 pahare lapte

50 gr unt

3 lg. făină

300 gr cașcaval cu cheag tare

50 gr parmezan

Sare, piper                             

Metodă de preparare

1

Preparăm sosul de carne: tocăm fin ceapa, radem fin morcovul și călim legumele împreună cu carnea tocată, pe o tigaie încinsă. Adăugăm roșiile date prin răzătoare și potrivim sosul de sare și piper.

2

Preparăm sosul Beșamel: topim untul pe tigaia încinsă, prăjim ușor făina și amestecând continuu adăugăm laptele.

3

Pe fundul tăvii de copt punem câteva linguri de sos Beșamel, acoperim sosul cu foie de lazania iar deasupra scoatem sosul de carne cu roșii și presărăm cu cașcaval. În așa mod asamblăm lazania, intercalând straturile. Stratul final este sosul beșamel. Presărăm lazania cu parmezan ras și dăm tava la cuptor pentru 20 minute, până se rumenește.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii