Metodă de preparare
Dovleacul se decojește, ciupercile se spală, ceapa se curăță. Toate legumele se taie cuburi de mărie medie.
Fileul de pui se spală și se taie bucăți nu prea mari. Încălzim 2 linguri ulei de mpsline și rumenim ceapa până devine aurie. Adăugăm bucățile de pui și ținem la foc 5-7 minute, până se rumenesc bine.
Adăugăm ciupercile și le rumenim cca 3 minute, apoi adăugăm bucățile de dovleac și lăsăm să se înăbușe sub capac, 5-7 minute. Potrivim de sare și piper după gust.
Pasta se fierbe în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Textura pastei trebuie să fie la final ”al dente”, adică se fierbe un pic mai puțin decât de obicei. Scurgem pasta dar păstrăm 100 ml apă fiartă.
În pasta ”al dente” adăugăm legumele înăbușite, adăugăm lichidul de la fierberea pastelor, mai lăsăm să se înăbușe cca 5-6 minute.
Dovleacul în care se va servi pasta, se curăță de miez și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 7-20 minute.
Pasta cu legume și pui se servește în dovleacul copt, presărată cu busuioc tocat și parmezan ras.