Metodă de preparare
Fierbem sau coacem sfecla, cum vă place mai mult. O plasăm în blender, adăugăm 3 linguri de apă și o mărunțim bine, până obținem pireude sfeclă. Cernem făina într-un bol, adăugăm sare, ou, apa care a mai rămas și 2 linguri de pireu de sfeclă. Frământăm aluatul. Acoperim aluatul cu un prosop umed și-l lăsăm să se odihnească pentru 30 minute.
Tocăm fin verdeața și usturoiul, adăugăm brânza. Potrivim umplutura de sare și piper.
Împărțim aluatul în câteva părți nu prea mari. Întindem o fâșie subțire de aluat, de cca 8 cm lățime. Scoatem pe margini umplutura de brânză, câte 1 linguriță, la o distanță de 3-3,5 cm. Pliem fâșia de aluat în două, astfel încât să acoperim umplutura. Lipim marginile și tăiem fâșia în formă de pătrate.
Presărăm pelmeni cu făină. Cu ajutorul unui pahar mediu lipim mijlocul pătratelor cu umplutură, ca să le evidențiem puțin. SE fierb în apă sărată, până ies la suprafața apei.