Metodă de preparare
Punem pătrunjelul în blender, adăugăm 3 linguri de apă și mărunțim verdeața până obținem o pastă omogenă.
Cernem făina, presărăm puțină sare și adăugăm un ou. Turnăm restul de apă și pasta de pătrunjel obținută. Frământăm un aluat elastic, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și-l lăsăm să se odihnească pentru 30 minute.
Punem la fiert apa, o sărăm. Fierbem fileul de somon timp de 15 minute. Tocăm fin ceapa și usturoiul. Scoatem somonul din apă și-l răcim, după care îl mărunțim cu ajutorul unei furculițe, până obținem un pireu. Adăugăm ceapa, usturoiul și zeama de lămâie. Potrivim umplutura de sare și piper, amestecăm.
Împărțim aluatul în două. Întindem o foaie subțire de aluat, pe suprafața de lucru tapițată cu făină. Împărțim vizual foaie de aluat în două părți. Scoatem pe o parte umplutura de somon, a câte 1 linguriță, la o distanță de 3-3,5 cm. Acoperim cu cealaltă parte de aluat. Lipim bine marginile aluatului.
Cu ajutorul unui pahar nu prea mare, decupăm cercuri de aluat cu tot cu umplutură. Scoatem pelmeni pe un fund de lemn presărat cu făină și-l dăm la frigider. Fierbem pelmeni în orice timp comod pentru noi, în apă puțin sărată. Timpul de fierbere variază, dar vă dați seama când pelmenile sunt fierte, atunci când ies la suprafața apei.