Tarta de portocale

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tarta de portocale

Ingrediente

Pentru blat:

150 g faina

100 g branza

100 g unt

1 ou

Coaja rasa de la 1 portocala

20 g zahar

 

Pentru umplutura:

3 galbenusuri

200 g smantana de 20%

75 g zahar

1-2 portocale

Metodă de preparare

1

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru blat. Aluatul trebuie sa fie moale. Pentru al putea intinde bine, il tapitam cu faina. Stratul de faina trebuie sa fie destul de gros, cca 7 mm.

2

Cu atentie maxima rulam blatul si-l introducem intr-o tava de copt. Dezvelim ruloul ca sa nu-l rupem si tapitam suprafata tavei de copt cu blat, formand si bordura.

3

Cu o furculita facem gauri in aluatul de pe fundul tavei, ca sa nu creasca si lasam la rece, de preferinta intr-o camera frigorifica, cca 20 minute.

4

Pregatim umplutura: amestecam 3 galbenusuri, smantana si zaharul. Atentie! Doar amestecam, fara a bate ingredientele. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Scoatem tava de la rece si o umplem cu compozitia obtinuta din smantana, galbenusuri si zahar. Deasupra, ornam cu felii de portocala. Bagam tava la copt pentru o ora. Pofta buna!



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii