Metodă de preparare
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru blat. Aluatul trebuie sa fie moale. Pentru al putea intinde bine, il tapitam cu faina. Stratul de faina trebuie sa fie destul de gros, cca 7 mm.
Cu atentie maxima rulam blatul si-l introducem intr-o tava de copt. Dezvelim ruloul ca sa nu-l rupem si tapitam suprafata tavei de copt cu blat, formand si bordura.
Cu o furculita facem gauri in aluatul de pe fundul tavei, ca sa nu creasca si lasam la rece, de preferinta intr-o camera frigorifica, cca 20 minute.
Pregatim umplutura: amestecam 3 galbenusuri, smantana si zaharul. Atentie! Doar amestecam, fara a bate ingredientele. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Scoatem tava de la rece si o umplem cu compozitia obtinuta din smantana, galbenusuri si zahar. Deasupra, ornam cu felii de portocala. Bagam tava la copt pentru o ora. Pofta buna!