Prajitură cu ciocolată

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Prajitură cu ciocolată

Ingrediente

1.5 cupe de făaină

200 gr. zahăr

100 gr. migdale

150 gr. ciocolată neagră

200 gr. unt

4 ouă

1 lingură de lapte

3 linguri cacao

1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

150 ml frișcă de 35% grăsime

200 gr. ciocolată neagră.

Metodă de preparare

1

Ciocolata se rupe în bucăţi, se pune într-un vas ignifug. Se daugă 1 lingură unt și se pune vasul să se încălzească la aburi, amestecând continuu până ciocolata se topește.

2

Restul de unt se înmoaie la temperatura camerei. Se bat ouăle cu zahărul, apoi se omogenizează cu untul. Continuând să amestecăm, se toarnă treptat făina şi praful de copt.

3

Migdalele se macină în blender până la consistența de miez fin. Se adaugă 2/3 porție de migdale în aluat, se amestecă bine din nou. Împărţiţi aluatul în 2 părţi. În prima se adaugă cacao și lapte, iar în cealaltă restul de migdale. Ambele părţi de aluat se frământă bine.

4

Forma de silicon se stropește cu apă. Cu lingura turnați în forma de copt 2 linguri de aluat alb și 1 lingură de aluat cu cacao, turnați de asupra 1-2 linguri de ciocolată topită. Ciocolata nu trebuie să atingă marginile formei de copt. Formați în continuare straturi similare din restul de aluat. Încălziți cuptorul la 160 de grade. Luați o spatulă de silicon, o puneți în mijlocul compoziției şi faceți 3 mişcări circulare pentru a da aluatului aspect de marmură. Se coace 1 oră 30 minute

5

Acum pregătim glazura. Radem ciocolata. Frișca o punem pe foc, se aduce la fierbere, se adaugă ciocolata, amestecăm şi o scoatem de pe foc. Lăsăm să se răcească 30 de minute. Folosind o spatulă, întindem pe prăjitură glazura. Puteţi decora tortul cu fructe de padure proaspete.Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie
Comentarii