Metodă de preparare
Ciocolata se rupe în bucăţi, se pune într-un vas ignifug. Se daugă 1 lingură unt și se pune vasul să se încălzească la aburi, amestecând continuu până ciocolata se topește.
Restul de unt se înmoaie la temperatura camerei. Se bat ouăle cu zahărul, apoi se omogenizează cu untul. Continuând să amestecăm, se toarnă treptat făina şi praful de copt.
Migdalele se macină în blender până la consistența de miez fin. Se adaugă 2/3 porție de migdale în aluat, se amestecă bine din nou. Împărţiţi aluatul în 2 părţi. În prima se adaugă cacao și lapte, iar în cealaltă restul de migdale. Ambele părţi de aluat se frământă bine.
Forma de silicon se stropește cu apă. Cu lingura turnați în forma de copt 2 linguri de aluat alb și 1 lingură de aluat cu cacao, turnați de asupra 1-2 linguri de ciocolată topită. Ciocolata nu trebuie să atingă marginile formei de copt. Formați în continuare straturi similare din restul de aluat. Încălziți cuptorul la 160 de grade. Luați o spatulă de silicon, o puneți în mijlocul compoziției şi faceți 3 mişcări circulare pentru a da aluatului aspect de marmură. Se coace 1 oră 30 minute
Acum pregătim glazura. Radem ciocolata. Frișca o punem pe foc, se aduce la fierbere, se adaugă ciocolata, amestecăm şi o scoatem de pe foc. Lăsăm să se răcească 30 de minute. Folosind o spatulă, întindem pe prăjitură glazura. Puteţi decora tortul cu fructe de padure proaspete.