Metodă de preparare
Turnăm apă peste mandarine și le fierbem timp de 2 ore. Le lăsăm să se răcească apoi le tăiem în jumătate, le îndepărtăm semințele și le transformăm într-un piure cu ajutorul blenderului.
Setăm rola la 180oC.
Așternem hîrtie de copt într-o tavă cu diametru 20cm.
Batem ouăle cu zahărul pînă se fac spumă albă. Adăugăm treptat făina și praful de copt. Amestecăm bine, apoi adăugăm piureul de mandarine.
Turnăm aluatul în tavă și îl coacem circca 60 minute. Dacă tarta se va rumeni foarte tare, trebuie să o acoperim cu folie de staniol. Verificăm dacă e gata cu un bețișor de lemn sau cu o scobitoare.
Mandarinele în sirop: tăiem mandarinele rondele. Punem zahăr și puțină apă într-o cratiță, apoi adăugăm mandarinele, le caramelizăm timp de 25 minute.
Pregătim glazura: amestecăm zahărul pudră cu sucul de lămîie.
Ungem tarta răcită cu glazură apoi o decorăm cu mandarine caramelizate.