Metodă de preparare
Framintam aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat relativ moale. Il punem la frigider pentru minim 30 min. taiem merele cuburi (2*2 cm). Topim untul in tigaie si caramelizam merele acoperindu-le cu zahar si scortisoara. Merele trebuie sa ramina al-dente.
Adaugam la mere romul sau coniacul. Scoatem aluatul din frigider si intindem un blat, punem pe tava si aranjam marginile sa fie drepte si cu o furculita infigem toata suprafata blaturlui. Coacem la 180 grade, 5-7 min. Dupa care scoatem tava din cuptor, adaugam umplutura peste care mai presuram putina scortisoara.
Din aluatul ramas facem niste pamglici pe care le aranjam peste umplutura impletindu-le intre lee. Ungem cu galbenus batut si mai coacem 15 min. in acest timp merele se inmoaie dea binelea. Scoatem placinta si o racorim apoi o presuram cu zahar pudra.