Metodă de preparare
Facem aluatul dospit: dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm 1 linguriță zahăr și amestecăm bine ingredientele. Lăsăm deoparte pentru 5-10 minute.
Adăugăm următoarele ingrediente și frământăm aluatul.
Mutăm aluatul într-un bol uns cu ulei și-l acoperim cu un prosop curat. Dăm aluatul dospit la loc călduț, ca să crească în volum de 3 ori, pentru o oră.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.
Pentru umplutură: Varza se taie în 4 părți și se pune la fiert, timp de 5-10 minute în apă sărată, clocotită. Apoi se taie subțire. Se adaugă ouăle fierte, tăiate. Se amestecă ingredientele și se potrivesc de sare.
Aluatul dospit se frământă bine și se împarte în 3 părți. Se întinde cu melesteul.
Scoatem o parte de aluat într-o tavă de copt ceramică, or de sticlă. Deasupra punem o parte de umplutură de varză cu ou. Acoperim umplutura ce cea de-a doua parte a aluatului și scoatem a doua parte a umpluturii, care se acoperă cu ultima parte a aluatului dospit. Marginile se lipesc bine.
În mijlocul artei se face o gaură nu prea mare, ca să iasă aburul.
Timpul de coacere este de 30 minute, până se rumenește.
Tarta este gustoasă atât caldă, cât și rece.