Tartă din aluat de drojdie cu varză și ou

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartă din aluat de drojdie cu varză și ou

Ingrediente

Pentru aluat:

12 gr drojdie proaspătă

1 lg. zahăr

250 gr apă caldă

400 gr făină

50 ml ulei

1/4 lgt. sare

 

Pentru umplutură:

1 căpățână medie de varză

3-4 ouă fierte

 

Sare, piper după gust 

Metodă de preparare

1

Facem aluatul dospit: dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm 1 linguriță zahăr și amestecăm bine ingredientele. Lăsăm deoparte pentru 5-10 minute.

2

Adăugăm următoarele ingrediente și frământăm aluatul.

3

Mutăm aluatul într-un bol uns cu ulei și-l acoperim cu un prosop curat. Dăm aluatul dospit la loc călduț, ca să crească în volum de 3 ori, pentru o oră.

4

Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.

5

Pentru umplutură: Varza se taie în 4 părți și se pune la fiert, timp de 5-10 minute în apă sărată, clocotită. Apoi se taie subțire. Se adaugă ouăle fierte, tăiate. Se amestecă ingredientele și se potrivesc de sare.

6

Aluatul dospit se frământă bine și se împarte în 3 părți. Se întinde cu melesteul.

7

Scoatem o parte de aluat într-o tavă de copt ceramică, or de sticlă. Deasupra punem o parte de umplutură de varză cu ou. Acoperim umplutura ce cea de-a doua parte a aluatului și scoatem a doua parte a umpluturii, care se acoperă cu ultima parte a aluatului dospit. Marginile se lipesc bine.

8

În mijlocul artei se face o gaură nu prea mare, ca să iasă aburul.

9

Timpul de coacere este de 30 minute, până se rumenește.

10

Tarta este gustoasă atât caldă, cât și rece.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii